lørdag den 14. august 2010

kemi mellem mennesker....

Fem slags kemi mellem kønnene

Forlaget Magasinerne - 06/05-2008 - Medier & Reklame

/PressWire/ -- Det vi kalder god kemi kan være stærk seksuel tiltrækning, dyb forståelse for hinanden, fælles humor eller ditto livsholdninger - eller byttehandler, som involverer egenskaber eller forskellige former for status. Og med lidt held kan de alle lede til kærlighed. Skriver magasinet dating i det seneste nummer.

Hvis en ven fortæller, at der er fantastisk kemi mellem vedkommende og en anden person, han eller hun har været på date med, menes der typisk enten, at de snakker super godt sammen, eller at de dårligt kunne vente med at - øh, opleve nærkontakt med adskilligt flere kvadratcentimeter af hinandens hud, end de fleste offentlige steder accepterer.

Det er to af de traditionelle former for ´kemi´, men ifølge en artikel på Yahoo! findes der mindst tre andre, lige så intense former for tiltrækning, som sandelig også tæller - især hvis man er på udkig efter et forhold, der kan udvikle sig helt vidunderligt og holde rigtig længe.

Farlig sexfiksering

Faktisk, skriver Yahoo!, er den type attraktion, som får os til at ønske at flå hinandens tøj af hurtigst muligt, den mest misforståede og ´farlige´, fordi den kan lede os til at tro, fysisk kemi er lig med kærlighed.

Helen Fischer, doktor i antropologi ved Rutger´s University, forklarer i artiklen, at sex med en person kan skabe en kraftig produktion af f.eks. dopamin, som gør os glade og lykkelige og på længere sigt eventuelt forårsager, at vi faktisk ender med at elske personen. Undervejs kan det dog ske, specielt efter det seksuelle er klinget af, at parterne opdager, de intet andet har at deles om.

Komfort-kemien

Den anden form for ´god kemi´ er med folk, som er så nemme at tale med, at man føler, man fuldstændig kan være sig selv i deres selskab. ‘Komfort-kemi´, kalder Yahoo! dette fænomen, baseret på en fantastisk mental forbindelse mellem to mennesker, som simpelthen synes, det er komfortabelt - trygt og nemt - at relatere til hinanden.

Harry Reis, professor i psykologi ved University of Rochester, mener ikke, der er grund til at frygte, forbindelsen fører til, at man bliver bedre venner end elskere: "Når man bliver forelsket, leder den øgede dopamin aktivitet ofte til mere testosteron i kroppen, som giver større sexlyst. (For begge køn, red.)

Glæden ved at grine

De allerfleste af os vil gerne have en partner, vi kan grine igennem med - ofte. Den tredje ´kemitype´ er netop ham eller hende, der får os til at klukke eller ligefrem ryste af latter. Undersøgelser har desuden vist, at når vi griner sammen med nogen, synes vi, de er mere attraktive i det hele taget - og et godt fælles grin kan ærlig talt være et plus den dag, man møder nogle af parforholdets mindre morsomme sider.

Lån mig lidt af din personlighed

For at bruge en klar kliche: Den flotte, lidt dumme sexkilling får det nørdede geni til at føle sig sexet, mens hans selskab får hende til at føle sig klogere.

Denne form for ´forholdskemi´ forklarer antropologen Helen Fischer fra Rutger´s University således: "Vi kan godt lide personligheder, som får os til at fremstå godt og maskerer vore fejl." Vi ´låner´ altså ungdom, klogskab, skønhed og andre egenskaber fra hinanden.

Lad os deles om det

Fælles værdier og interesser kan også virke som stærk kemi, og netop partnere, der deler grundsyn og glædes over de samme aktiviteter, har rigtig gode chancer for at få f.eks. et ægteskab til at fungere. Der er megen sandhed i det gamle udsagn om, at "lige børn leger bedst".

Om magasinet dating

Magasinet Dating skriver til både mænd & kvinder om singlekulturen i Danmark, det at være single og til dem som ønsker sig en kæreste.

Magasinet er et seriøst kvalitetsblad på højt niveau med artikler om mennesker og vores livscyklus. Vi bestræber os på at give indsigt i livet på godt og ondt:

• Hvorfor går vi fra hinanden
• Hvorfor bor 40 % af den voksne befolkning alene
• Hvorfor er København den storby i verden med flest singler etc.

Endvidere belyser vi succeshistorier og portrættere de personer som det er lykkedes for, at finde den eneste ene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar